Dapatkan Alat Bekam Sekarang! cuma RM19 sahaja! Klik Sini sekarang!
Powered by MaxBlogPress 
acheter cialis generique 
viagra bestellen günstig 
propecia moins cher 
viagra preis in apotheke 
comprar viagra en barcelona 
cialis fabriqué en inde 
sildenafil per donne 
dapoxetin priligy kaufen 
preis kamagra 
cialis achat 
cialis pris 
cialis mas barato 
clomid prix 
generique sildenafil 
cialis rapide 
cialis pharmacie en ligne viagra costo levitra générique meilleur generique viagra cialis prix de vente viagra generico online cialis roma köpa viagra på apoteket kamagra indiano levitra online kaufen cialis medicament viagra prezzo in farmacia generique viagra forum levitra donde comprar vendita cialis in italia купить пшеницу купить семена озимого рапса семена рапса и амаранта купить семена озимого рапса опус купить семена озимого ячменя достойный
купить рапс 
купить семена озимого  рапса в украине 
продам семена горчицы белой 
купить семена рапса на посев
семена ярового ячменя вакула продам семена ячменя семена ярового ячменя купить семена сортового озимого рапса купить семена озимого рапса купить семена озимого ячменя луран
  • купить семена озимого ячменя луран в украине продам семена ячменя купить сортовой рапс на посев
  • Kenapa servis Pos Laju Tak Bagus?

    pos

    Rata-rata peniaga internet (IM-internet marketer) yang memasarkan produk fizikal mempunyai pandangan dan pengalaman berbeza mengenai servis yang dilakukan oleh syarikat penghantaran barang atau dikenali sebagai kurier servis. Ramai dikalangan mereka juga sering memuji ke’bagus’an syarikat kurier lain berbanding Pos Laju.

    Pos Laju sering di label lembab, tak selamat, cuai dan macam-macam lagi oleh sesetengah mereka yang cuma ‘dengar-dengar’ pengalaman buruk dari orang lain dan belum pernah mencubanya sendiri. Bagi SeMerbak Industri, Pos laju menjadi sebahagian komponen penting syarikat dalam menyelesaikan masalah penghantaran pesanan kepada pelanggan. Setelah lebih 3 tahun menggunakan khidmat Pos Laju, saya berikan 5 bintang untuk Pos Laju! Tahniah!

    Takkan tak pernah ada masalah langsung? bohonglah kalau tiada masalah langsung! sikit-sikit tu ada juga, tapi bukan masalah besar. Antaranya,

    a) Lewat, alamat tak dapat dicari atau alamat tak lengkap.

    b) Lewat serah, disebabkan tuan rumah tiada. Kena tinggalkan kad dan ambil di Pejabat Pos Laju terdekat.

    c) Lewat serah, disebabkan negeri penerima cuti atau sebaliknya. Contoh: hantar hari Khamis dari Selangor ke Kelantan

    Lain-lain masalah seperti hilang belum pernah berlaku. Jika tak dapat diserah, ia akan dikembalikan kepada penghantar (pernah berlaku). Kalau nak cerita pasal kepantasan, Pos Laju juga pantas seperti kurier lain dan kosnya jauh lebih murah.. :) Kita sering jangkakan produk yang dihantar ke Sabah/Sarawak dari semenanjung akan tiba dalam 2-3 hari bekerja. Tapi jangan tak percaya, petang semalam pos laju pick-up barang ni dari pejabat kami, pagi esoknya pelanggan sms barang dah sampai…:) (Kuching). Biasanya jika lokasi masih dalam bandar dan ada pejabat operasi pos laju disana, ia memamng cepat sampai berbanding kawasan pendalaman yang perlukan 2-3 check point untuk sampai.

    Baik, saya terangkan bagaimana nak semak pesanan anda dengan pos laju. Tak perlu pening-pening sampai migrain memikirkan pesanan anda.

    tracking31. Buka www. pos.com.my

    pos laju

    2. Klik track & trace dan pilih Pos laju.

    pos laju

    pos laju

    3. Pilih kategori ‘Pos laju’ dan klik

    pos laju

    4. Masukkan tracking no anda (ada kat borang kiriman)

    pos laju

    5. Maklumat yang terpapar adalah no.tracking, tarikh hantar, masa, status dan pejabat lokasi. Kalau tak puas hati lagi dan nak lebih detail, klik pada tracking no tu.

    pos laju

    6. Maklumat yang akan terpapar lebih detail. Ia akan memaparkan rekod dari mula perjalanan hingga parcel tersebut diserah. Siap dengan nama dan no.mykad penerima lagi… :)

    Diharapkan dengan adanya maklumat ini, anda lebih berpuashati dengan perkhidmatan yang diberikan oleh pos laju.

    Share/Save/Bookmark

    20 Comments

    1. Posted 07/02/2011 at 1:36 am | Permalink

      kawan saya hantar barang pada saya dgn courier Nation …. sampai sekarang tak dapat,dah dekat sebulan.

    2. Posted 07/02/2011 at 3:06 am | Permalink

      Ya, kadang-kadang memang begitu..

    3. amee
      Posted 05/05/2011 at 9:24 am | Permalink

      knape sy xbole nk trace? asek2 record not found … susah hati la…~

    4. Posted 06/05/2011 at 1:43 am | Permalink

      Cara paling mudah – Call 1300 300 300

    5. farah
      Posted 12/05/2011 at 12:30 pm | Permalink

      hmm…da check,tertulis kat ctu..penerima xde kat umah time anta barang..npe x tinggalkan kad bg tau suh amik sendiri..ishh

    6. fitri
      Posted 18/05/2011 at 6:30 am | Permalink

      kalo guna pos laju,kos dia berdsrkn berat barg kn…untk perfume dr company tuan selalunye average rate dye brape?

    7. Posted 18/05/2011 at 7:08 am | Permalink

      Ya, rate ikut berat. Untuk perfume seperti semerbak, biasanya kurang 10 pek masih sama kosnya. Cth : RM6 (semenanjung) RM9(Sbh/Swk)

    8. syah
      Posted 29/06/2011 at 12:12 pm | Permalink

      kalau nak hantar kereta ke kotakinabalu dari kuching bole ke guna pos laju?

    9. Posted 07/09/2011 at 3:08 am | Permalink

      kalu blh trace, tapi pihak menerima ckp xsmpai mcm mane ? nak wt mcm mane ?

    10. Posted 12/03/2012 at 7:03 pm | Permalink

      kalau masalah barang rosak camna pulak? apa yang patut kita buat?

    11. Posted 13/03/2012 at 10:30 am | Permalink

      Semua barangan kebanyakan boleh dihantar melalui pos laju. Kereta kurang pasti, tapi motosikal boleh.

      Masalah penerima tak terima barang dihantar boleh dilapor kepada pihak pos laju. Begitu juga kerosakan. Pengalaman barang tak sampai kepada penerima yang betul pernah saya alamai dan kes ini boleh diadu kepada pihak pos laju. CALL 1300300300

      Biasanya ia memakan masa dalam seminggu utk selesaikan kes diadu.

    12. Lulue
      Posted 02/04/2012 at 2:38 am | Permalink

      Brng slalu lmbt smpai…
      Error jak bila tracking brng…
      Bila tnya org yg delivery, ckap x de kt uma, pdhal 24j ddk kt umah…
      Ada 1x send email kt poslaju-x respon…
      Bila call office, no answer…

      Hahahaaaa… Last2 minggu ke3 bru dpt brng…;)

    13. Tolong
      Posted 04/04/2012 at 10:17 pm | Permalink

      boleh ke kalau kita ambil barang tanpa kad ? tapi ada no tracking .

    14. Juliana Natasha Chai
      Posted 13/04/2012 at 7:50 pm | Permalink

      emm,nk tanya apa beza nya pos laju dng express pos???

    15. Ida
      Posted 08/06/2012 at 7:24 pm | Permalink

      Barang dah hantar 5hb tapi sekarang dah 8hb barang xsampai2 pun, bila trace=record not found, bila call 1300 300 300, perunding perkhidmatan asyik busy je so mcmana????

    16. ina
      Posted 09/07/2012 at 2:56 pm | Permalink

      saya nak tanya, kalau barang makanan pos laju boleh hantar tak? barang makanan dalam bentuk liquid.

    17. 0177639581(JEFFRI)
      Posted 22/08/2012 at 2:37 am | Permalink

      Saya baru beli satu barang nie …
      dan
      dihantar pada hari jumaat bersaamaan 17/8/2012 …
      dan persoalan saya adalah ..
      bila agaknya pos laju beroperasisemasa cuti raya … adakah selepas cuti raya … mintak bantuan daripada semuaaa …

    18. Joe Telipok
      Posted 03/07/2013 at 7:38 pm | Permalink

      Rasanya staf atau ejen pos laju di lokasi penerima main taktik kotor laa.. Dalam rekod on line kata bungkusan tidak dapat disampaikan kerana penghuni tiada di rumah. Waktu yang dicatatkan memang waktu aku dok tunggu depan rumah, bukan setakat kelibat posman, tayar van pos malaysia pun aku tak nampak.. Tambah pulak slip tuntutan pos tak de pun dalam peti surat aku! sedar2 dia kata dah hantar tp tak de orang..haiyaa..mau kelija ka tada mau oooww!!

    19. echa
      Posted 06/07/2013 at 7:29 pm | Permalink

      klu nk hantar makanan macam mne? bleh ke?

    20. joe
      Posted 27/07/2013 at 1:36 am | Permalink

      Poslaju dah jadi posHARU biru..

      http://www.flickr.com/photos/31391641@N03/

      patutnya kena ada badan yg boleh kita report servis poslaju ni..tapi sekarang ni tah apa.. kalau kenderaan awam/darat = SPAD.. kalau internet = MCMC..tapi Poslaju kat siapa.. Poslaju senang2 nampaknya delay delivery walaupun kita dah bayar posLAJU..tak ada denda langsung dan tak tahu pada siapa yang patut report

    Post a Comment

    Your email is never shared. Required fields are marked *

    *
    *